Paneelikeskustelu: Rakentaminen jälkiä jättämättä – Natural Element

Paneelikeskustelu: Rakentaminen jälkiä jättämättä

Tervetuloa kuuntelemaan Natural Elementin paneelikeskustelua Jyväskylän rakennusmessuille 17.3.2023. Keskustelu järjestetään Paviljongin D-hallissa klo 15:00. Keskustelun aiheet nivoutuvat vähähiilisen ja kestävän rakentamisen ympärille. Keskustelun aikana saamme vastaukset mm. siihen, kuinka tärkeänä kestävä kehitys nähdään ja miten vähähiilistä rakentamista voitaisiin edistää eri tahoilla.

Tarvitaanko Suomeen lisää koulutusta vähähiilisestä rakentamisesta?

On tiedossa, että Suomessa on 93 kuntaa, jotka ovat sitoutuneet hiilineutraaliustavoitteisiin jo vuonna 2030. Lisäksi rakennushankkeisiin on tulossa nopealla aikataululla isoja muutoksia, liittyen rakentamisen hiilijalanjälkeen ja elinkaarivaikutukseen. Kysymys kuuluukin, miten nämä nopeasti voimaan tulevat muutokset tulevat vaikuttamaan mm. rakennuslupa-asioihin ja onko näihin muuttuviin toimenpiteisiin varauduttu riittävällä tasolla, kuten viranomaisten koulutuksiin ja suunnittelijoiden osaamiseen?

Vähähiilisiä rakennusmateriaaleja käyttämällä rakentamisen hiilijalanjälkeä voidaan pienentää, mutta kuinka hyvä ymmärrys rakentamisen asiantuntijoilla ja päättäjillä oikeastaan on vähähiilisen rakentamisen materiaaleista ja kuinka hyvin niistä on tietoa saatavilla? Tarvitaanko tulevaisuudessa lisää koulutusta, millaisia materiaaleja rakentamiseen kaivataan ja miten tietoa vastuullisemmasta rakentamisesta tulisi välittää?

Panelisteina

Pirkko Melville, Ely keskus
Tommi Luukkonen, Arkkitehtipalvelu.fi, RIA puheenjohtaja
Sampo Vallius, ARA
Mikko Räty, Jyväskylän Kaupunkirakennelautakunta

Tapahtuman juontaa Natural Elementin toimitusjohtaja ja perustaja, Janne Salmela.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Palvelut

Tutustu

Kaikki oikeudet pidätetään. Copyright Natural Element Oy 2023. Toteutus Superluova.

Scroll to Top