Yritys

Missiona kestävä tulevaisuus seuraaville sukupolville.

Tarina

Natural Element Oy syntyi Jannen halusta tehdä jotain merkityksellistä. Jotain, jolla olisi todellinen ja konkreettinen positiivinen vaikutus ihmiskuntaan. Kaikki alkoi, kun kehitimme yhteistyössä VTT:n kanssa puuperäistä sellua raaka-aineena käyttävän Vaahtorainausteknologian kehitysympäristön, Sampon. Tällä kestävän kehityksen prosessilla on tutkittu monissa kansainvälisissä hankkeissa kuten esim. VTT ffp2020, kuinka menetelmällä korvataan mm. muovisia tuotteita.

Kehitysprojektin aikana sattumalta tutustuimme hamppukuituun. Kiinnostuimme tutkimaan asiaa tarkemmin ja teimme Elyn maaseuturahoitteisen esiselvitysprojektin, jossa selvitimme Hampun erilaisia käyttökohteita ennen ja nyt. Hämmästyimme, miten laaja-alaisesti kasvia on hyödynnetty vielä 1900 luvan alussa. Nyt kun ilmasto- ja ympäristöasiat nousevat entisestään isompaan rooliin, päätimme aloittaa liiketoiminnan, jossa kohtaavat ympäristöystävällinen raaka-aine, teollinen tuotanto, luonnonmukaisuutta arvostava asiakaskunta sekä yhdistävänä tekijänä korkea arvomaailma.

Ihmisten tietoisuus luonnonmukaisesta rakentamisesta on kasvanut ja siksi Natural Elementin toimitusjohtaja, Janne Salmela, halusi tuoda markkinoille rakentamisen vaihtoehdon, joka on kestävä, mutta ympäristöystävällinen koko sen elinkaaren läpi.

Janne Salmela on pitkän linjan menestynyt yrittäjä, ajattelija ja visionääri. Hän on luotsannut insinöörifirmaa kohta kaksikymmentä vuotta humaanina johtajana.

Tutustu

Kaikki oikeudet pidätetään. Copyright Natural Element Oy 2023. Toteutus Superluova.

Scroll to Top